Nya öppettider i butiken

Vår nya butik är under uppbyggnad, vi välkomnar våra kunder in i vår tillfälliga butik i Alvesta.

Öppettider:

Måndag- Fredag: 06:00-16:30
Lördag-Söndag:09:00-14:00

Här säljer vi
*Polletter
*Släp
*Mackor
*Kaffe
*Läsk
*Glass
*Fika
*Korv
*Tobak
*Fiskekort

 

Med vänlig hälsning
Oljeshejkerna

 

Omfattande brand

8:e april drabbades Oljeshejkerna Johnssons lokaler i Alvesta av en omfattande brand.

Kontoret har nu provisoriskt flyttat in i family house gamla lokaler. Där säljs även polletter och släp finns för uthyrning.

Natten till torsdagen larmades vi om en brand på Oljeshejkerna i Alvesta. Polis var snabbt på plats och de konstaterade att det var en utvecklad brand i butiken till bensinstationen. Räddningstjänst och ambulanspersonal ansluter snabbt till platsen då branden nu bedöms som omfattande. Något senare anslöt också Räddningstjänsten ifrån Växjö med stegbil och skylift. Totalt uppskattar vi det till att 30-35 personer(Räddningstjänst och blåljuspersonal) finns på plats som mest. Stor rökutveckling sker vilket gör att det är oerhört svårt att få grepp om brandens verkliga omfattning. Butik, kontor, lagerutrymme och biltvätt är helt rökfyllda vid 24 tiden. Rökdykare skickas in i butik och kontor samt på övervåningens i kök och konferensrum. Samtidigt går brandmän in med hjälp av skylift genom takt på övervåningen. Släckningsarbetet pågår i cirka 2 timmar under natten. Räddningsledaren är sist från Räddningstjänsten att lämna platsen vid 2 tiden på natten.

Som alla förstår är brand på en bensinstation ingen lek, 50 000 liter drivmedel lagras på anläggningen. Samtidigt finns stora mängder brandfarlig vara såsom koncentrerad spolarvätska, motorolja, T-sprit alkoholbaserad rengöringsmedel och pallar med grillkol inne i butiken där branden härjar. Vägg i vägg med butikslokalen finns ett lagerutrymme med väldigt stora mängder oljor och smörjmedel. Totalt lagrats ca. 2000-3000 liter brandfarlig vara i dessa lokaler. Konsekvenserna vid en spridning av branden till dessa områden hade varit helt förödande. Branden hade förmodligen varit helt omöjlig att släcka om den fått fäste där. Sammanfattningsvis är detta en imponerande insats av Räddningstjänst och polis.

P.g.a. denna händelse kommer tyvärr butiken att vara stängd under väldigt lång tid, uppskattningsvis 6 månader för sanering och rivning av vissa delar av butiken. Även kontorsdelen har drabbats hårt av brand- och rökskador och kan nu inte användas under en tid, utan flyttas in till närliggande kontor i Family House f.d. kontors lokaler. (Kostnaden för skadorna är svåra att beräkna men värden för flera miljoner har bokstavligen gått upp i rök.) Detta arbete pågår löpande under påsken och under nästa vecka hoppas vi ha ett fullt fungerande kontor. Vi undersöker också möjligheterna till att inom kort upprätta en provisorisk butik i den butikslokalen som Family House tidigare använde.

All verksamhet förutom försäljningen i butiken fortlöper som tidigare!

Arbetet med att senare bygga upp en ny modern butik är redan i planeringsstadiet. Trots att läget är mörkt just nu ser vi ljust på framtiden; vi kan inte styra vinden men vi har absolut beslutat oss för att hissa seglen!

Med lite rökiga hälsningar

Oljeshejkerna Johnsson

Thomas Johnsson

Här öppnar en ny bensinstation i Alvesta

Ett utmärkt läge i ett växande Alvesta! Men jag lovar inget priskrig 🙂

Alvesta får en ny bensinstation.
Oljeshejkerna Johnsson AB satsar ytterligare i Alvesta och har fått bygglov för ny drivmedelsanläggning i centrala Alvesta vid den sk “Grusplanen” vid Haga skolan. Etableringen startar redan i April och kommer vara klar innan midsommar.

Snabb och effektiv hantering från kommunen

Thomas Jonsson, VD

– Då kommunen inte bestämt vilken verksamhet som skulle vara på området såg jag möjligheten att lägga ett bud på området för att etablera en verksamhet som gynnar hela Alvesta. Jag är mycket tacksam för den snabba hanteringen & positiva gensvaret från kommunens sida och utgår givetsvis från att jag ej är särbehandlad tack vare min yrkesroll som toppolitiker.

Grusplanen förvandlas till Sveriges Grönaste drivmedelsstation med 20 m oljetorn
Med ett perfekt läge  i centrala Alvesta jämte folkets hus och Haga skolan mittemot Ica är det en utmärkt plats att marknadsföra företaget i grön anda.  Vi kommer att ha alla sorters bensin, diesel, biogas, 6 Supercharger laddstolpar i samarbete med Tesla Motors samt även flygbränsle. Ett 20 meter högt oljetorn planeras också även om inte bygglov för detta är fullt godkänt.

 • Bensin 95/98
 • Diesel
 • Biogas
 • Laddstolpar std bilar
 • Supercharger laddstolpar i samarbete med Tesla Motors
 • Storbildskärm
 • 20 meter högt oljetorn
 • Öppnar innan midsommar, etableringen börjar redan i April.

Investeringen är på 2 miljoner inköp (området) + 15 miljoner i ren investering

Prestige förlust för kommunen!

Ett avslag från domstolen på överklagandet skulle bli en enorm prestigeförlust för Johnny Wackt och Ivar Petersson från Vaggeryds kommun, som drivet ärendet “Att macken ska bort” under fem år!

Thomas Johnsson, Stolt ägare av Oljeshejkerna Johnsson AB

Johnny Wackts uttalande över Svenskt domstolsväsende

Nämndsordföranden Johnny Wackts uttalande över Svenskt domstolsväsende, vilka är utsedda av regering och riksdag att hantera Sveriges lagar och förordningar, är häpnadsväckande. Har man inte större förtroende i Vaggeryds Kommun för Svenskt rättsväsende än att man jämför ett domstolsbeslut med ”att kasta tärning” och förlitar sig på turen är det kanske inte så konstigt att man förlorar.

– Ett överklagande känns som att kasta tärning, det kan gå hur som helst

Miljö- och byggnämndens ordförande Johnny Wackt (KD).

 

 

sk_logo

http://skillingaryd.nu/blog/2016/09/28/oljeshejkerna-vann-i-mark-och-miljodomstolen/ 

unspecified

Ny seger för oljeshejkerna mot kommunen!

DOMSTOLSSEGER TILL OLJESHEJKERNA MOT VAGGERYDS KOMMUN!

Resultatet talar för sig själv, 3-0 till Oljeshejkerna i beslut hos Länsstyrelsen och i Miljödomstolen. Det visar tydligt att Miljö & Byggförvaltningen i Vaggeryds kommun har haft fel i allt, gällande hanteringen av macken i Skillingaryd. Nu väntar bara Mark & Miljööverdomstolens avslag av kommunens överklagan. Det är med spänning vi inväntar en totalseger!

 

Thomas Johnsson

Stolt ägare av Oljeshejkerna Johnsson AB

 

dok3

TIPS TILL VINTERN

Ulf ger sina bästa tips för att din bil skall vara redo för vintern, förutom bra vinterdäck skall du tänka på följande.

 1. Kolla upp och eventuellt fyll på spolar och kylarvätska så att de klarar minusgrader.
 2.  Smörj dörrarnas gummilister. Risken är annars att det blir väldigt svårt att komma in eller att listerna till och med går sönder. För detta används till exempel silikonstift.
 3. Smörj låset med låsolja. Även om du har centrallås kan du behöva använda nyckeln, till exempel om batteriet har dött.
 4. Kontrollera din vinterutrustning. En bra vinterutrustning kan bestå av: reflexväst, hopfällbar snöskyffel, en påse sand eller grus, mössa och vantar, isskrapa, snöborste och 12 Volts mobilladdare.

 

ulf