Butiken i Alvesta

8:e april drabbades Oljeshejkerna Johnssons lokaler i Alvesta av en omfattande brand.

Butiken är stängd pga av brand, Kontoret har nu provisoriskt flyttat in i family house gamla lokaler. Där säljs även polletter och släp finns för uthyrning. 

Kontoret har nu provisoriskt flyttat in i family house gamla lokaler. Där säljs även polletter och släp finns för uthyrning.

Natten till torsdagen larmades vi om en brand på Oljeshejkerna i Alvesta. Polis var snabbt på plats och de konstaterade att det var en utvecklad brand i butiken till bensinstationen. Räddningstjänst och ambulanspersonal ansluter snabbt till platsen då branden nu bedöms som omfattande. Något senare anslöt också Räddningstjänsten ifrån Växjö med stegbil och skylift. Totalt uppskattar vi det till att 30-35 personer(Räddningstjänst och blåljuspersonal) finns på plats som mest. Stor rökutveckling sker vilket gör att det är oerhört svårt att få grepp om brandens verkliga omfattning. Butik, kontor, lagerutrymme och biltvätt är helt rökfyllda vid 24 tiden. Rökdykare skickas in i butik och kontor samt på övervåningens i kök och konferensrum. Samtidigt går brandmän in med hjälp av skylift genom takt på övervåningen. Släckningsarbetet pågår i cirka 2 timmar under natten. Räddningsledaren är sist från Räddningstjänsten att lämna platsen vid 2 tiden på natten.

Som alla förstår är brand på en bensinstation ingen lek, 50 000 liter drivmedel lagras på anläggningen. Samtidigt finns stora mängder brandfarlig vara såsom koncentrerad spolarvätska, motorolja, T-sprit alkoholbaserad rengöringsmedel och pallar med grillkol inne i butiken där branden härjar. Vägg i vägg med butikslokalen finns ett lagerutrymme med väldigt stora mängder oljor och smörjmedel. Totalt lagrats ca. 2000-3000 liter brandfarlig vara i dessa lokaler. Konsekvenserna vid en spridning av branden till dessa områden hade varit helt förödande. Branden hade förmodligen varit helt omöjlig att släcka om den fått fäste där. Sammanfattningsvis är detta en imponerande insats av Räddningstjänst och polis.

P.g.a. denna händelse kommer tyvärr butiken att vara stängd under väldigt lång tid, uppskattningsvis 6 månader för sanering och rivning av vissa delar av butiken. Även kontorsdelen har drabbats hårt av brand- och rökskador och kan nu inte användas under en tid, utan flyttas in till närliggande kontor i Family House f.d. kontors lokaler. (Kostnaden för skadorna är svåra att beräkna men värden för flera miljoner har bokstavligen gått upp i rök.) Detta arbete pågår löpande under påsken och under nästa vecka hoppas vi ha ett fullt fungerande kontor. Vi undersöker också möjligheterna till att inom kort upprätta en provisorisk butik i den butikslokalen som Family House tidigare använde.

All verksamhet förutom försäljningen i butiken fortlöper som tidigare!

Arbetet med att senare bygga upp en ny modern butik är redan i planeringsstadiet. Trots att läget är mörkt just nu ser vi ljust på framtiden; vi kan inte styra vinden men vi har absolut beslutat oss för att hissa seglen!

Med lite rökiga hälsningar

Oljeshejkerna Johnsson

Thomas Johnsson

 

Hos oss finner du allt från nybakade wienerbröd och nybryggt kaffe till bilvårdsartiklar samt smörjmedel.

Vi är ombud för Svenska spel och ATG. Gör din egen rad eller köp en utav alla våra andelar !

Vill ni ringa oss så är telefonnumret 0472-145 70

OBS ! Nya öppettider, se tider här

Vi ses ! /Personalen